Home >> Presa >>

28-02-2013


Douasprezece ONG solicita Presedintelui Comisiei de revizuire a Constitutiei elaborarea unui calendar si a unei metodologii de consultare a cetatenilor


In contextul  demersului public de revizuire a Constitutiei Romaniei si al pasilor intreprinsi deja in aceasta directie de catre decidentii politici, astazi, 27 februarie 2013, Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), alaturi de alte unsprezece organizatii neguvernamentale, a transmis o scrisoare deschisa Presedintelui Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu.

Prin scrisoarea inaintata astazi, organizatiile semnatare solicita Presedintelui Crin Antonescu acordarea de atentie sporita calitatii procesului de consultare a cetatenilor in ceea ce priveste propunerile de modificare a Constitutiei. Argumentand in favoarea participarii extinse a cetatenilor la consultarile preconizate a avea loc, organizatiile semnatare cer elaborarea unui calendar si a unei metodologii de consultari care sa permita o implicare reala a cetatenilor in toate etapele procesului de revizuire a Legii Fundamentale. Totodata, initiatorii demersului isi exprima scepticismul cu privire la termenul de 5 mai 2013 vehiculat de presa pentru finalizarea activitatii Formumului Constitutional, structura creata in vederea transparentizarii procesului de revizuire a Constitutiei. In incheiere, organizatiile care au aderat demersului ANBCC se arata dispuse sa contribuie la elaborarea unui calendar al consultarilor si a unei metodologii de consultare.